Zorg, welzijn en werk: je kan vaak meer dan je denkt.
cover
Reinoud

Het verhaal van Reinoud

'Er is altijd iemand om op terug te vallen' 

Dit is het verhaal van Reinoud. Hij woont, begeleid door professionals van de JP van den Bentstichting, zelfstandig en heeft een leuke baan in Tiel. Hoe hij zijn leven leidt, vertelt Renoud in het onderstaande verhaal.

'Ik ben Reinoud Alofs. Ik ben 43 jaar. Ik woon zelfstandig met mijn huisgenoot.
Eerst woonde ik op de Bikkelkamp, daarna ging ik zelfstandig wonen. Ik heb een verstandelijke beperking, daardoor vind ik sommige dingen lastig. Mijn begeleiders van de JP van den Bentstichting zijn Eline, Geke en Marijke. Ze komen op maandag, dinsdag, donderdag en zaterdag en dat vind ik heel fijn.
Ik werk bij Buitensporig, dat is een restaurant bij het station. Ik werk daar 4 of 5 dagen in de week. Er werken daar nog meer mensen met een verstandelijke beperking. Ik ga 2 of 3 keer in de week sporten bij de sportschool, ik vind het heerlijk om fit te blijven. Ze helpen me daar ook goed.

De begeleiders helpen me met de administratie, het geld en veel praten. Als ik bijvoorbeeld problemen heb gehad op mijn werk, kan ik daar met de begeleiders over praten. Ze helpen me dan om weer met beide benen op de grond te staan en rust in mijn hoofd te krijgen. Ook met andere dingen waar ik hulp bij nodig heb, kan ik bij ze terecht, koken of lastige dingen. Het is fijn dat de begeleiders er zijn omdat ik anders niet zelfstandig kan wonen. Ik kan best veel zelf maar met de begeleiders heb ik altijd iemand om op terug te vallen. Het gaat goed zo. Ik heb werk, hobby’s, bijvoorbeeld clownen, sporten en schilderen. Vooral het clownen, daar houd ik van! Lekker lachen met elkaar. Thuis gaat het ook goed. Ik ben tevreden, zo houd ik het nog wel een paar jaartjes vol!'