Zorg, welzijn en werk: je kan vaak meer dan je denkt.
cover

Jongeren uit de startblokken naar werk

Hoe begeleid je jongeren (18-27 jaar) mét een uitkering en zónder een startkwalificatie naar betaald werk? Het project ‘Toegerust uit de startblokken’ geeft een antwoord op deze vraag. Deelnemende jongeren krijgen een leer- en werktraject aangeboden van 33 weken. Tijdens dit traject worden zij intensief begeleid door LANDER en het ROC Rivor, maar zij moeten ook zelf initiatief tonen. Zij moeten bijvoorbeeld vijf werkgevers aandragen waar zij willen werken, vervolgens gaat een adviseur van het Werkgevers Adviespunt Rivierenland (WAPR) samen met hen op zoek naar een werkervaringsplaats.

Wat gebeurt er?

LANDER werk & participatie en ROC Rivor hebben dit project samen ontwikkeld om de jongeren beter voor te bereiden op hun entree op de arbeidsmarkt. In 2013 is de eerste groep van deelnemers gestart met het project. Op 4 februari 2014 is het startsein gegeven voor alweer de tweede groep. De ambitie is hoog. Van de deelnemers moet 50% binnen twee jaar aan betaald werk geholpen worden. Kansen liggen voor het oprapen: Karin van den Elst (WAPR) was 4 februari als gast aanwezig bij de aftrap en kwam er met een onverwacht resultaat vandaan; zij ontmoette een Wajonger en stelde haar vervolgens met succes voor bij een werkgever!

Hoe heeft de gemeente geholpen?

Het project wordt met een bedrag van bijna € 400.000 gesubsidieerd uit het Regiocontract, een samenwerkingsovereenkomst tussen de provincie Gelderland en de tien samenwerkende gemeenten in de regio Rivierenland.

Meer informatie: www.rocrivor.nl